Leclerc dostal penalizaci za zdržení Kvjata v kvalifikaci

Leclerc dostal penalizaci za zdržení Kvjata v kvalifikaci

Charles Leclerc byl povolán před sportovní komisaře a to hned kvůli dvěma incidentům.

Leclerc skončil v kvalifikaci na 11. místě, ale do závodu odstartuje ze 14. místa. Jezdec Ferrari musel po kvalifikaci před sportovní komisaře a to hned ze dvou důvodů. 

Prvním incidentem byl fakt, že se hned po vyvěšení červených vlajek na konci první části kvalifikace nevrátil do boxů. Sportovní komisaři uznali, že nestihl zajet do boxů po vyvěšení červených vlajek a musel odjet celé další kolo.

Druhým incidentem pak bylo zdržení Daniila Kvjata v 9. a 10. zatáčce v prostřední části. Právě za tento incident dostal Monačan penalizaci a na startu klesne o tři místa. 

Pérez a Räikkönen bez trestu

Sportovní komisaři vyšetřovali také Sergia Péreze, který nezpomalil pod žlutými vlajkami. Mexičan nakonec vyvázl bez penalizace. Sportovní komisaři uznali, že panel se žlutými vlajkami viděl až před vrcholem zatáčky a udělal maximum, aby zpomalil. 

Před sportovní komisaře musel také Räikkönen a to ze stejného důvodu jako Leclerc – po vyvěšení červených vlajek dokončil kolo a nezajel hned do boxů. Výsledek vyšetřování byl ale stejný jako u Leclerca. 

Doporučujeme

Články odjinud