Leclerc ve čtvrtém závodě v kariéře F1 poprvé bodoval

Leclerc ve čtvrtém závodě v kariéře F1 poprvé bodoval

Pilot Sauberu Charles Leclerc naplno využil zaváhání soupeřů a v událostmi nabité Velké ceně Ázerbájdžánu si dojel pro své první body ve formuli 1.

Monačan do čtvrtého závodu sezóny startoval ze třináctého místa. Už v prvních deseti kolech se ale dostal na osmé místo. Leclercova jízda ale pokračovala a se strategií jedné zastávky v boxech nakonec závod dokončil na šesté pozici.

Pro Sauber to znamená nejlepší umístění od Velké ceny Ruska v roce 2015, kde skončil šestý Felipe Nasr.

„Dnes to byl úžasný závod. Jsem se svým výsledkem nesmírně spokojen,“ řekl Leclerc, který zároveň vyhrál anketu Jezdec dne.

„Bylo to rozhodně nabité událostmi. Spousta incidentů na trati z toho udělala nesmírně náročnou a zábavnou jízdu. Ve voze jsem se cítil dobře a snažil jsem se v závodě postupně propracovat na čelo středu pole. Je to neuvěřitelný pocit poprvé bodovat ve formuli 1.

Jako tým můžeme vidět náš potenciál a víme, co jsou naše silné stránky. Jsem velmi spokojen a těším se, že budeme pokračovat na této pozitivní vlně.“

Výkon mladého Monačana vyzdvihl také šéf týmu Fred Vasseur.

„Charles dnes získal své první body ve formuli 1, dojel na šestém místě. Měl dobrou rychlost a odváděl vyrovnanou práci. Udělal velký krok a může být hrdý na to, co dokázal,“ řekl Vasseur.

Druhý pilot Sauberu Marcus Ericsson dokončil závod těsně za body na jedenáctém místě.

Foto: Getty Images / Mark Thompson 

Doporučujeme

Články odjinud