Leclerc se vzdal účasti v pátečním tréninku v Abú Dhabí

Leclerc se vzdal účasti v pátečním tréninku v Abú Dhabí

Monačan se chce soustředit výhradně na boj o titul v GP3.

Charles Leclerc se rozhodl vzdát své možnosti svézt se v prvním volném tréninku na Velkou cenu Abú Dhabí v barvách týmu Haas, u kterého jezdil letos ve Velké Británii, Maďarsku, Německu a Brazílii.

Stejně jako sezóna formule 1 na okruhu Yas Marina končí také letošní ročník GP3, ve kterém Monačan bojuje o celkové vítězství. Leclerc sice vede před týmovým kolegou Alexanderem Albonem o výrazných 29 bodů, rozhodl se však, že se chce na bitvu maximálně soustředit.

„Bylo to opravdu těžké rozhodnutí, ale vzhledem k časovému harmonogramu nebudu s Haasem jezdit v prvním volném tréninku v Abú Dhabí,“ napsal Leclerc na svém twitteru.

„Chci se stoprocentně soustředit na svůj titul v GP3. Účastnit se prvního tréninku by znamenalo, že bych musel z formule 1 skočit přímo do kvalifikace GP3.“

Rozhodnutí je důsledkem odlišného formátu víkendu narozdíl od evropských velkých cen, kdy první trénink formule 1 předcházel veškerým jízdám v GP3, neboť volný trénink juniorské kategorie byl na programu teprve v pátek později odpoledne.

V Abú Dhabí však trénink GP3 páteční program otevírá, následuje trénink GP2 a první trénink formule 1. Už 40 minut po něm však startuje kvalifikace GP3.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud