Leclerc neví, co má od své první sezóny očekávat

Leclerc neví, co má od své první sezóny očekávat

Charles Leclerc nemá před svou první sezónou ve formuli 1 žádná očekávání, věří však ve velký posun týmu Sauber poté, co bude příští rok mít k dispozici aktuální specifikaci pohonné jednotky Ferrari.

Člen Jezdecké akademie Ferrari přichází do F1 jako letošní šampion formule 2. V týmu Alfa Romeo Sauber bude působit vedle Marcuse Ericssona.

Sauber v Poháru konstruktérů letos obsadil poslední pozici, když získal pouze pět bodů zásluhou Pascala Wehrleina. Příčinou byla také rok stará pohonná jednotka Ferrari.

Pro rok 2018 dostane Sauber aktuální specifikaci motoru, Leclerc však nechce dělat závěry předtím, než s vozem poprvé vyjede na trať v rámci předsezónních testů.

„Myslím, že (mít očekávání) je docela těžké předtím, než skutečně vyjedete s vozem na trať a uvidíte, na co opravdu má,“ řekl Leclerc pro crash.net.

„V juniorských sériích se dá něco očekávat a na něco mířit, ve formuli 1 je to ale mnohem obtížnější. Rozdíly mezi vozy jsou větší. Uvidíme po prvním testu. Jako vždy se ve voze budu snažit odvést tu nejlepší práci, je těžké nyní něco očekávat.“

„Máme novou pohonnou jednotku, to by měl být velký krok vpřed. Snad se nám podaří udělat krok i na autě. Záleží ale také na tom, jak velký krok udělají ostatní týmy. To uvidíme.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud