Leclerc netuší, kdo bude zítra hlavním rivalem Ferrari | Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

Leclerc netuší, kdo bude zítra hlavním rivalem Ferrari

Monačan ví, že si v boji o co nejvyšší příčku v sobotní kvalifikaci nemůže dovolit žádné chyby. Mnoho týmů ze středu pole se zdá být v dobré formě.

Charles Leclerc (4./7.)

Třiadvacetiletý pilot na základě výsledků pátečních tréninků očekává, že kvalifikační zápolení v Portugalsku bude velmi těsné.

„Řekl bych, že kvalifikační simulace dopadly pozitivně. Slibné byly i zkoušky dlouhých jízd. O něco lépe se podle všeho dařilo Carlosovi, já byl horší. Musím na tom zapracovat.

To byla moje hlavní dnešní slabina. Na druhou stranu Carlos zajel opravdu dobře. Musím se trochu zlepšit a zítra to snad bude lepší než dnes.

Bude to nepochybně těsná bitva. Je těžké najít hlavního soupeře, silně dnes vypadalo i Alpine. Myslím, že jsme si všichni hodně blízko. Bude záležet na tom, kdo v kvalifikaci a závodě udělá méně chyb. To rozhodne,“ tuší Leclerc.

Carlos Sainz (9./4.)

Španělský závodník si stejně jako mnoho soupeřů postěžoval na stav portugalského asfaltu. Na druhou stranu měl radost z rychlosti svého vozu.

„Jsem spokojený, zlepšujeme se. Trati dnes scházela přilnavost, oproti předešlým dvěma závodům to byl velký rozdíl.

Na všech směsích zajíždíme podobné časy, což je zvláštní – obvykle jsme na měkčí směsi o poznání rychlejší. O to důležitější je pneumatiky zahřát co nejrychleji,“ řekl Sainz.

Doporučujeme

Články odjinud