Leclerc nerozumí tomu, proč nebyl Magnussen penalizován

Leclerc nerozumí tomu, proč nebyl Magnussen penalizován

Charles Leclerc nerozumí tomu, proč nebyl Kevin Magnussen penalizován za jejich vzájemnou kolizi během Velké ceny Japonska vozů formule 1.

Mezi Magnussenovým haasem a Leclercovým sauberem došlo ke kontaktu na startu závodu, když Monačan zezadu narazil do Magnussena, který náhle změnil stopu a Leclerc se mu již nedokázal vyhnout. Magnussen si z incidentu odvezl defekt pneumatiky a později ze závodu odstoupil, stejně jako Leclerc.

Celý incident prošetřili také sportovní komisaři, kteří došli k závěru, že vinu za kolizi nenese ani jeden z pilotů. Souboj tak zůstal bez trestu.

„Pro mě to bylo z kokpitu jasné, musím se znovu podívat na záznam, ale před rokem nebo dvěma došlo ve Spa k velmi podobnému incidentu mezi Kimim (Räikkönenem) a Maxem Verstappenem, kdy se Max díval do zrcátek a jakmile se pohnul Kimi, pohnul se i Max,“ řekl Leclerc pro Motorsport.com.

„A myslím, že jsme se tehdy všichni shodli na tom, že to byl nebezpečný manévr. Nerozumím, proč dnes nebyl penalizován. Musím to pochopit, protože pokud je to možné, tak to příště udělám já a budu očekávat, že to udělá i jiný jezdec. Podle mě je to v těchto rychlostech nebezpečné,“ dodal.

„Ve formuli 1 jsem teprve jeden rok, ale nejvíce problémů mám rozhodně s Kevinem. A nejsem jediný, jelikož se samozřejmě bavím i s ostatními jezdci, takže nerozumím tomu, proč nejsme na takové jezdce trochu tvrdší, protože jinak to bude pokračovat. Pokud tak můžeme závodit, pak také já tak budu závodit, ale pro mě to není správný způsob,“ uzavřel Monačan.

Po kontaktu s Leclercem dostal Magnussen defekt. Poškozená pneumatika následně poničila podlahu, zadní křídlo a brzdy Dánova vozu.

„Ve 130R jsem vnějškem předjel Charlese (Leclerca). Myslel jsem, že v poslední šikaně se bude držet blízko za mnou a na hlavní rovince využije vzduchového pytle. Šel jsem doprava, myslím, že jel trochu za mnou, pak se vrátil doleva a dotkl se mé levé zadní pneumatiky, což způsobilo defekt,“ řekl Magnussen.

„Je to smůla, ale to se někdy stává. Pneumatika se oddělila a roztrhala celou podlahu. Poškodila zadní křídlo, brzdové kanály a tak dále, takže jsme museli odstoupit,“ dodal.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud