Leclerc na mě letos bude vyvíjet velký tlak, uvědomuje si Vettel

Leclerc na mě letos bude vyvíjet velký tlak, uvědomuje si Vettel

Čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel si myslí, že bude v letošní sezóně formule 1 pod tlakem svého nového týmového kolegy u Ferrari Charlese Leclerca.

Leclerc u Scuderie nahradil pro letošní rok Kimiho Räikkönena už po své první sezóně ve formuli 1, ve které zaujal svými výkony u Sauberu.

V prvním závodě za Ferrari obsadil Monačan páté místo, když v Austrálii dojel za Vettelem. I přesto, že byl rychlejší, dostal v průběhu závodu od vedení týmu pokyn, aby na Vettela neútočil.

„Pro Charlese je to pochopitelně splněný sen, podobně tak pro mě. On je však v jiné fázi kariéry, je proto hezké být tak mladý a připojit se k velkému týmu,“ řekl Vettel.

„Co jsem zatím viděl, tak si podle mě vedl velmi dobře. V průběhu celé sezóny na mě bude vyvíjet velký tlak, jsem si toho vědom. Myslím, že budeme velmi vyrovnaní, je nesmírně talentovaný. Chci potkat jeho rodiče a pogratulovat jim, protože podle toho, co vidím, tak vychovali velmi dobrého kluka a rychlého jezdce. Jsem si jistý, že budeme mít letos těžké bitvy, více než cokoliv jiného však doufám, že si spolu užijeme spoustu zábavy.“

Kromě Mercedesu se Ferrari muselo v Austrálii sklonit také před Maxem Verstappenem z Red Bullu, který Vettela předjel v souboji o třetí místo.

Vettel však podle svých slov neví, zda bude Red Bull letos soupeřit s Mercedesem a Ferrari. „Samozřejmě nevím, jestli jsou spokojeni se svou výkonností či nikoliv. Nemohu mluvit za ostatní lidi, myslím ale, že máte tři velké týmy a každý z nich má potenciál mít velmi, velmi silný ročník,“ myslí si.

„My se v první řadě soustředíme na sebe a oba snad budeme před všemi ostatními. Jsme si ale vědomi, že budeme velmi vyrovnaní. Pierre (Gasly) měl také trochu smůlu a myslím, že v porovnání s Maxem po celý víkend příliš neztrácel. Myslím, že všech těchto šest jezdců bude mít co říct.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud