Leclerc musel před sportovní komisaře, Albon byl diskvalifikován  | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Leclerc musel před sportovní komisaře, Albon byl diskvalifikován

Sportovní komisaři měli po kvalifikaci plné ruce práce.

Sportovní komisaři prověřovali, zda Lelclerc nejel během kvalifikace do boxů zbytečně pomalu. Ze stejného důvodu byli vyšetřováni také Čou a Cunoda. 

Leclerc se nakonec penalizaci nebo jakémukoliv trestu vyhnul. Podle sportovních komisařů Leclercovo kolo nemělo být původně kolem, ve kterém se vrátí do boxů ale chladícím kolem. Leclerc narazil na provoz a věnoval se tomu, aby nepřekážel jezdcům v rychlém kole, což vedlo k pomalejší rychlosti (delší čas dojezdového kola).

Potrestán nebyl ani Kuan-Jü Čou, u kterého bylo i zdůvodnění podobné. 

Cunoda dostal napomenutí a to už třetí v sezóně (po pátém dostane penalizaci 10 míst). Podle stewardů „požadovaný minimální čas na kolo byl překročen bez dobrého nebo zjevného důvodu.“

Sportovní komisaři už trestali na konci pole. Lance Stroll dostal symbolickou penalizaci 3 míst za kolizi s Latifim. Na startovním roštu mu ale i tak patřilo poslední místo.

Albon diskvalifikován

Alex Albon byl pak diskvalifikován poté, co v jeho voze byl méně než 1 litr paliva. Jezdec Williamsu si ze Saúdské Arábie přivezl penalizaci a patřila mu také poslední řada. 

Dave Robson vysvětlil, proč Albon neměl dostatek paliva: „Museli jsme stát ve frontě v pitlane po červené vlajce. Pneumatiky byly studené a musel bojovat s jinými vozy. To znamenalo, že výjezdové kolo bylo agresivnější, než jsme plánovali,“ uvedl pro Auto Motor und Sport.

Vyšetřován i Pérez

Vyšetřován byl také Pérez kvůli možnému nezpomalení pod žlutou vlajkou. Trestu se však vyhnul. Podle stewardů však sundal nohu z plynu o 70 metrů dříve a brzdil o 50 metrů dříve než v předešlém kole.

Doporučujeme

Články odjinud