Leclerc je budoucí šampion, je přesvědčen Pujolar

Leclerc je budoucí šampion, je přesvědčen Pujolar

Monacký pilot Charles Leclerc v Barceloně podruhé v řadě bodoval a i díky tomu Xevi Pujolar nepochybuje o jeho potenciálu. Podle hlavního traťového inženýra týmu Sauber je nyní dvacetiletý jezdec budoucím mistrem světa.

Minulou neděli v Barceloně získal Leclerc bod za desáté místo, v předcházejícím závodě v ulicích Baku skončil monacký talent dokonce šestý. I díky těmto výsledkům je traťový šéfinženýr stáje Sauber Xevi Pujolar přesvědčený o velkém potenciálu, který v loňském šampionovi F2 dřímá.

Pujolar v případě Leclerca velmi dobře vím, o čem mluví. Během závodních víkendů je totiž s Monačanem téměř v nepřetržitém kontaktu.

„Určitě se může stát šampionem. Je na sebe velmi náročný. Vše dělá na maximum a není spokojený, dokud něčeho nedosáhne podle svých představ. Stejné nasazení navíc vyžaduje i od lidí kolem sebe,“ řekl Pujolar pro španělský deník El Mundo Deportivo.

„Viděl jsem již podobný přístup u jiných velkých pilotů F1, nerad bych je ale s Charlesem srovnával. Jsem si jistý, že pokud dosáhneme zlepšení vozu, tak Charles bude zajíždět skvělé výsledky.“

Leclerc získal rok po sobě jdoucí tituly v GP3 i ve formuli 2 a zůstává členem programu Ferrari. Pokud díky tomu dostane v budoucnu vítězný vůz, dočkáme se podle Pujolara Leclercových skvělých výsledků.

„Ve svých prvních závodech udělal nějaké chyby, to je ale normální. Přijdete jako šampion z formule 2 do formule 1 a najednou jsou všichni stejně rychlí nebo i rychlejší než vy. To je pro jezdce z počátku trochu šok, pak se ale pilot aklimatizuje v novém prostředí a najednou to začíná jít.“

„Sauber je ten nejlepší tým pro start Charlesovi kariéry v F1,“ je přesvědčený Pujolar.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud