Leclerc chce příští rok vyhrát dva závody

Leclerc chce příští rok vyhrát dva závody

Charles Leclerc si pro svůj první rok za tým Ferrari dal za cíl v příští sezóně vyhrát dvě velké ceny formule 1.

Po úspěšném prvním roce ve F1 v barvách týmu Sauber získal monacký pilot sedačku u Ferrari, kde nahradil Kimiho Räikkönena, který naopak míří do Sauberu.

Větší mediální pozornost a Sebastian Vettel v roli jeho týmového kolegy na Leclerca vytvoří větší tlak. Toho se však šampion formule 2 z roku 2017 a nováček letošní sezóny F1 neobává.

„Tlak? Ne, ten necítím. Spíše cítím podporu a musím říct, že jsem šťastný. Mým cílem je samozřejmě odvést maximum a respektovat očekávání týmu,“ řekl Leclerc na slavnosti Caschi d'Oro.

„Po svém boku budu mít pilota jakým je Sebastian Vettel, který pro mě bude představovat důležitou pomoc, abych dále rostl a učil se. Je to úžasný člověk, stejně tak skvělý jezdec a já ho poznal, když jsem v Maranellu pracoval na simulátoru a on mi děkoval za práci, kterou jsem odvedl,“ řekl o svém novém týmovém kolegovi.

„Když se vrátím k mým cílům. Je jasné, že když budu závodit za Ferrari, tak bych chtěl vyhrát pár závodů, jako třeba můj domácí závod v Monaku, nebo v Monze. Nedokážu si ale představit, jaké to bude závodit v Itálii jako pilot Ferrari!“

Leclerc ještě před svým oznámením jezdce Ferrari rudý vůz řídil. Oficiálně se však poprvé v jeho barvách představil při testu pneumatik v Abú Dhabí.

„Jaké to bylo? Neuvěřitelné. Vůz se skvěle řídí. Byla to velká čest, stejně jako spousta emocí. Mluvíme samozřejmě o testu, nemá příliš smysl mluvit o výkonnosti, ale ten pocit byl okamžitě výjimečný,“ dodal.

Foto: Getty Images / James Bearne

Doporučujeme

Články odjinud