Leclerc bude mít podle šéfa Ferrari dovoleno bojovat s Vettelem

Leclerc bude mít podle šéfa Ferrari dovoleno bojovat s Vettelem

Šéf týmu Ferrari Mattia Binotto řekl, že nováček v sestavě Scuderie Charles Leclerc bude moci v letošní sezóně formule 1 volně bojovat se svým týmovým kolegou Sebastianem Vettelem.

Leclerc v pozici Vettelova týmového kolegy nahradil Kimiho Räikkönena. Při představení letošního modelu SF90 Binotto řekl, že tým bude upřednostňovat čtyřnásobného mistra světa před Leclercem, který do Ferrari přichází po jednom roce působení ve F1 u Sauberu.

Binotto nyní popřel, že by tím Leclerca pasoval do role Vettelova podporovatele.

„Samozřejmě spolu budou oba dva moci svobodně bojovat. Nebudeme Charlese prosit, aby zpomalil. A ani Sebastiana, aby byl rychlejší. Potřebujeme, aby oba jeli na maximum a pokusili se odvést to nejlepší,“ říká Binotto.

„Ale určitě, pokud na začátku sezóna bude nějaká nejednoznačná situace, tak Sebastian je tím, kdo má více zkušeností, je s námi více let a už získal tituly, takže on je náš šampión,“ dodal.

Binotto zároveň věří, že určit hned od začátku Vettela jako prioritního jezdce, bude prospěšné i pro samotné Ferrari.

„Myslím, že je to dobré i pro Ferrari. Když máte hned od začátku jasno, tak neuděláte při nejednoznačných situacích chybu,“ říká.

Nováček v sestavě Ferrari Leclerc ukázal během předsezónních testů velmi dobrou rychlost. Svým nejrychlejším časem, který zajel v předposlední den testů, zaostal jen o setinu sekundy za Vettelem, který hodnotou 1:16.221 stanovil vůbec nejrychlejší čas během osmi testovacích dní.

„Charles je dobrý jezdec, rozhodně je velmi rychlý. Tady v Barceloně se zaměřoval na pochopení vozu, práci s novým týmem a inženýry. Nemyslím si, že by mezi nimi (Vettelem a Leclercem) došlo na trati k nějaké relativní bitvě. Mnohem důležitější pro nás je pochopit vůz,“ říká.

„Zajeli velmi podobná kola, to je pravda. Podle mě to ukazuje, že Charles je dobrý a rychlý pilot. Myslím, že jsme to věděli už z minulosti. Ve Ferrari je už spoustu let, viděli jsme to (také) minulý rok v Sauberu. Testy v Barceloně nám neříkají, že byl správnou volbou. Byl rozhodně správnou volbou, ale sezóna nám více napoví.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud