Leclerc ani přes nešťastný konec tréninku neztrácí optimismus | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Leclerc ani přes nešťastný konec tréninku neztrácí optimismus

Pro vítěze prvního závodu sezony skončily tréninky předčasně, když poškodil vůz o svodidla. Monačan se však může radovat z nejrychlejších časů dne.

Charles Leclerc (1./1.)

Leclerc se krátce po zajetí nejrychlejšího času dne dotkl svodidel ve čtvrté zatáčce a porušil si podvozek vozu. Musel tak nízkou rychlostí doklopýtat do boxů a trénink tím pro něho skončil.

„Byl to nešťastný konec jinak velice povedeného dne. Ve druhém tréninku jsem se dopustil chyby. Naštěstí to ale nebyla jedna z těch, které vám uberou na sebevědomí. Čekal jsem, že přední náprava bude trochu víc klouzat, ale nakonec jsem se ve vnitřku čtvrté zatáčky dotkl zdi.

Co se zítřka týče, věřím, že nám rychlost nechybí. Je škoda, že jsme nenajeli více kol s vyšším množstvím paliva. Věřím ale, že zítra budeme ve hře,“ zůstává Leclerc optimistou.

Carlos Sainz (4./3.)

Také španělský závodník se v trénincích setkal se svodidly. Důsledky kontaktu ovšem byly o poznání méně závažné.

„Bohužel se nám v závěru druhého tréninku nedařilo uskutečnit závodní simulaci, jelikož jsem narazil do zdi. Pak už jsem musel zůstat v garáži. Stejně jako loni tu bude klíčové zvolit pro závod ty správné sady pneumatik.

Auta se tu v porovnání s Bahrajnem chovají jinak, přesně jak jsme čekali. Pořád se učíme, jak vůz připravit pro jednotlivé zatáčky. Poskakování nás trochu trápilo, ale nedělám si z toho starosti. Uvidíme, co nám přinese zítřek,“ prohlásil Sainz.

Doporučujeme

Články odjinud