Lawrence Stroll zapůsobil na Péreze svým odhodláním posunout Racing Point vpřed

Lawrence Stroll zapůsobil na Péreze svým odhodláním posunout Racing Point vpřed

Pilot týmu Racing Point Sergio Pérez popisuje majitele stáje Lawrence Strolla jako „nejvíce motivovaného člověka v garáži“ a je překvapen, jak velmi chce posunout tým vpřed.

Stroll minulý rok převzal kontrolu nad týmem Force India, který se potýkal s finančními problémy, spolu s dalšími investory jej odkoupil a vložil do něj již velké množství finančních prostředů. Tým najal nové zaměstnance a plánuje výstavbu nové továrny.

Na Péreze působí Stroll velmi dobrým dojmem a podle Mexičana chce, aby byl tým úspěšný.

„Je velmi nadšený. Je asi nejvíce motivovanou osobou, kterou teď máme v garáži. Řekl, že je to projekt, který jej v celém jeho životě motivoval nejvíce. Je to projekt, při kterém vstává v šest hodin ráno a snaží se projít si vším možným.,“ řekl Pérez v podcastu Beyond the Grid.

„Velmi, velmi tvrdě tlačí tým vpřed, zároveň však nechává Otmara (Szafnauera, šéfa týmu) a jeho kluky dělat svou práci. Všichni si však uvědomujeme, že musíme dosáhnout výsledků dříve než později. Miluje závodění, jsem překvapen jeho energií a tím, jak moc chce, aby byl jeho tým úspěšný.“

Do Racing Pointu přišel pro letošní sezónu také jeho syn Lance Stroll, který je Pérezovým týmovým kolegou. Pérez však nevěří některým názorům, že je Stroll kvůli vlivu svého otce preferovanějším pilotem.

„Ne, cítím se být součástí tohoto týmu, této rodiny. Všichni jsme na stejné lodi, chceme tým posunout vpřed. V tuto chvíli nejsme tam, kde bychom chtěli být,“ přiznává Pérez.

„Je to o tom posunout tým vpřed a abych byl upřímný, z mého pohledu nevidím, že by byl protěžovaný. Doposud bylo vše jasné, všechno bylo jako předtím. Všichni jsme velmi nadšení a těšíme se na tento nový projekt.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud