Lawrence Stroll a kompars: kdo jsou noví majitelé Force Indie?

Lawrence Stroll a kompars: kdo jsou noví majitelé Force Indie?

Force Indii vlastní konsorcium investorů, které povětšinou spojuje jedna věc – jsou to obchodní partneři a přátelé Lawrence Strolla.

Lawrence Stroll je lídrem konsorcia a také největším investorem. Podle Motorsport.com jsou ostatní investoři spíše jen „komparsem“, aby to nevypadalo tak, že Lawrence Stroll koupil tým pouze pro svého syna. 

Všichni investoři jsou v mezinárodním byznysu velmi známí lidé. U některých dokonce najdeme souvislosti s motorsportem. Vzhledem k jejich solventnosti a kontaktech Strolla v paddocku, není žádným překvapením, že administrátor Force Indie Geoff Rowley na jejich nabídku přistoupil.  

Lawrence Stroll (Kanada): otec Lance Strolla. Jeho majetek se odhaduje na 2,7 miliard dolarů. Podniká v oděvním průmyslu. Má také sbírku aut, mezi kterými nechybí ani vozy Ferrari. Je rovněž majitelem okruhu Circuit Mont-Tremblant, který hostil Grand Prix Kanady v letech 1968 a 1970.

Andre Desmarais (Kanada): člen jedné z nejbohatších rodin v Kanadě. Rodinná firma Power Corporation se věnuje finančním službám, ale své aktivity má také v oblasti komunikace nebo energetiky. Podíly má mimochodem i ve firmách jako Total nebo Adidas.

Jonathan Dudman (Velká Británie): šéf společnosti Monaco Sports and Management. Jedná se o manažerskou poradenskou firmu, která poskytuje služby movitým klientům. Mezi ně patří dlouhá léta i Stroll. Dudman dříve působil ve firmě Laverstoke Park Farm, kterou založil mistr světa formule 1 Jody Scheckter. 

John Idol (USA): od roku 2003 je spoluvlastníkem a generálním ředitelem módní značky Michael Kors, která v letech 2016 a 2017 sponzorovala McLaren. Na videu níže je Idol s Alonsem, Buttonem a Dennisem. 

John McCaw Jr (USA): nejstarší ze čtyř bratrů, kteří v polovině 90. let prodali firmě AT&T rodinnou telekomunikační firmu McCaw Cellular. Nejstarší bratr Bruce vlastnil tým PacWest Champ Car, který fungoval v letech 1993 až 2002 a jezdil za něj třeba současný jezdec IndyCar Scott Dixon. Také John má zkušenosti se sportem, i když trochu jiné. Vlastnil týmy v NHL, NBA a MLB. 

Michael de Picciotto (Švýcarsko): Picciotto byl dříve výkonným ředitelem ženevské banky Union Bancaire Privée, kterou založil jeho strýc Edgar. Ve funkci skončil v roce 2016, aby se stal členem vedení společnosti Engel & Völkers v Hamburku. Firma je v podstatě realitní agentura věnující se luxusním nemovitostem, soukromým letadlům apod.

Silas Chou (Hongkong): blízký spolupracovník Strolla podniká v textilním průmyslu. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud