Lauda: Vettel u Ferrari hned úspěšný nebude

Lauda: Vettel u Ferrari hned úspěšný nebude

Niki Lauda se vyjádřil k odchodu Sebastiana Vettela z Red Bullu. Podle Rakušana to v Japonsku všechny šokovalo.

A když říkáme všechny, tak myslíme všechny, snad jen kromě vedení Ferrari. „Pro mě je zde je jedna otázka: řekl to Didimu Mateschitzovi předem? Pokud ano, pak je vše v pořádku,“ zamýšlí se Lauda v rozhovoru pro Österreich.

Způsob, jakým Vettel oznámil svůj konec Hornerovi a Markovi podle Laudy ukazuje, že v Red Bullu nebylo vše v pořádku už delší dobu. Na druhou stranu Lauda plně chápe Vettelův postoj, že hledá novou výzvu.

Lauda si ale nemyslí, že by Vettel sedl do Ferrari a bojoval hned o vítězství a tituly. „Pravděpodobně ne, bude to trvat déle, než pro něj budou mít dost dobré auto.“

Rakušana, který dnes působí v Mercedesu, také překvapilo chování Ferrari, které Vettelův příchod odmítlo potvrdit.

Podle italských novin La Repubblica už Vettel smlouvu má a to na tři roky v hodnotě 60 milionů euro s opcí na další dvě sezóny. Kromě toho má Vettel dostat bonusy za vítězství a tituly a o smlouvě jednal už od srpna.

Zatímco Vettelův příchod k Ferrari je brán jako hotová věc, stále zbývá dořešit budoucnost Fernanda Alonsa.

Nejrůznějších scénářů a hypotéz koluje více než dost. Například takové, že Alonso byl fakticky vyhozen z Ferrari po hádce s Mattiaccim (která měla proběhnout v Maranellu v den, kdy tam Alonso vůbec nebyl).

Podle dalších spekulací je sice Alonso na cestě do McLarenu (Honda údajně nabízí 40 milionů dolarů ročně!), ale vše se zadrhlo na délce kontraktu. Alonso chce do McLarenu jen na rok, pak se prý pokusí dostat do Mercedesu.

Ve hře je prý také rok volna a případná Alonsova účast v Le Mans.

Doporučujeme

Články odjinud