Lauda: S Red Bullem o dodávání motorů nejednáme!

Lauda: S Red Bullem o dodávání motorů nejednáme!

Včera večer se objevila zajímavá informace, podle které by Mercedes dodával už od příštího roku pohonné jednotky Red Bullu a to prostřednictvím Astonu Martin, v němž vlastní minoritní podíl.

„Není tam žádná diskuse,“ řekl Lauda pro web Adama Coopera. „Absolutně žádná diskuse. Nic jsem od nich neslyšel a nikdy jsme o tom nemluvili. Snídám denně s Helmutem, takže bych to věděl. Nikdy jsme o tom nepřemýšleli, protože máme čtyři týmy, které používají naše motory, takže nemáme ani kapacitu.“

Těmito týmy jsou dnes kromě mateřského týmu Force India, Lotus a Williams. Lauda ale nemusí mít zcela pravdu, protože Renault dlouhodobě zvažuje odkoupení týmu, přičemž aktuálně je na stole varianta odkoupení podílu v Lotusu. Samozřejmě je to pouze spekulace, Renault už „kupoval“ Toro Rosso a dokonce i Manor. Pokud by se tak stalo, Lotus by se vrátil k Renaultu a Mercedes by volnou kapacitu měl.

S podobnou myšlenkou ale nepracujeme jen my, takže i tomuto dotazu Lauda čelil. „Kdo ví? Netuším. Máme smlouvy se všemi z nich.“

Lauda také přiznává, že nejsou úplně dobré vztahy mezi Mateschitzem a Mecedesem, takže spolupráce není moc reálná.

Mercedes si z nové spolupráce dělá legraci tím, že ji s nadsázkou potvrdil. Red Bull prý od února 2014 volá každý týden. Je to narážka na nespokojenost rudých býků s motory Renault.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud