Lauda: Klobouk dolů před Haugem za převzetí zodpovědnosti

Lauda: Klobouk dolů před Haugem za převzetí zodpovědnosti

Niki Lauda sice byl překvapen odchodem Norberta Hauga z vedení Mercedesu, ale má pro jeho krok velké uznání.

Haug se rozhodl skončit ve funkci sportovního šéfa Mercedesu po 22 letech. Niki Lauda, jenž se teprve nedávno stal členem představenstva německého týmu, nic takového nečekal.

"V úterý jsme ve Stuttgartu měli jednání představenstva týmu, já jsem byl ve své roli poprvé," popisoval Lauda pro Die Welt. "Na konci jednání Norbert pro mě naprosto překvapivě podal svojí rezignaci."

"Smeknul jsem před ním, protože v podstatě řekl, že se cítí zodpovědný za letošní špatnou výkonnost, a že z toho vyvodil důsledky. Abych byl upřímný, jen málo manažerů ve vrcholových pozicích něco takového udělá."

Lauda prozradil, že se Hauga nesnažil přesvědčit k setrvání ve funkci, a potvrdil, že k rezignaci nevedly osobní spory.

"To je absolutní nesmysl," reagoval na spekulace. "Naopak, byl jsem naprosto překvapený a dotčený jeho rezignací, protože jsem s ním příští rok počítal."

"Po Norbertovi tu samozřejmě zůstane velká díra v týmu. Mercedes teď zváží, jak tu ztrátu vyřešit. O ničem se samozřejmě zatím nerozhodlo, protože to bylo překvapení pro všechny. Zatím nevidím nikoho, kdo by mohl převzít všechny Norbertovy úkoly. Je třeba tu situaci vyhodnotit komplexně."

Doporučujeme

Články odjinud