Lauda je naštvaný, Red Bull mu vzal zatáčku

Lauda je naštvaný, Red Bull mu vzal zatáčku

Nikiho Laudu zklamal postup Red Bullu, který mu zrušil na svém okruhu zatáčku.

Je velmi nepravděpodobné, ba dokonce snad i nezákonné, abyste se u nás dočkali toho, že po vás někde za vašeho života pojmenují ulici. Zatáčky na závodních okruzích jsou ale něco jiného, běžně se pojmenovávají na počest slavných šampionů už za jejich života.

Svou zatáčku měl na slavném rakouském A1-Ringu také trojnásobný mistr světa Niki Lauda. Před pár lety koupil okruh Red Bull, přestavěl ho a letos se na něm po delší odmlce opět pojede Velká cena Rakouska.

0200_002.jpg

Dalo by se čekat, že Lauda bude mít radost, ale opak je pravdou. Niki Lauda Kurve už na okruhu nenajdete, Red Bull ji přejmenoval na Pirelli.

„Jsem velmi zklamaný”, řekl Lauda v rozhovoru pro Kleine Zeitung. „Předpokládám, že je to proto, že jsem teď v Mercedesu, který poráží Red Bull”, doplnil Lauda.

Red Bull zatáčku nepřejmenoval jen tak z dlouhé chvíle, ale jedná se fakticky o sponzorskou aktivitu. O svou zatáčku přišel také Gerhard Berger, kterého nahradil název Würth.

Lauda si přesto myslí, že se jedná o úmysl a že to Red Bullu vrátí tím nejlepším možným způsobem – dvojitým vítězstvím Mercedesu v GP Rakouska.

Doporučujeme

Články odjinud