Lauda jde do vedení týmu Mercedes, Schumacherův osud nejistý

Lauda jde do vedení týmu Mercedes, Schumacherův osud nejistý

Lewis Hamilton nebude jedinou posilou týmu Mercedes, členem vedení stáje z Brackley se stane Niki Lauda. Zda se k němu přidá Schumacher, není zřejmé.

Lauda se stane nevýkonným předsedou představenstva Mercedeu AMG F1. Tým věří, že bývalý mistr světa přinese do Brackley velké zkušenosti. Lauda Mercedesu pomáhal už v minulých měsících při jednání s Berniem Ecclestonem o podmínkách další účasti ve formuli 1.

Ve vedení Mercedesu tak budou samá velká jména: Ross Brawn, Norbert Haug, Niki Lauda, Aldo Costa, Geoff Willis a Bob Bell. Jestli se k nim přidá i Michael Schumacher, zůstává otázkou.

Jisté je, že jako pilot Mercedesu Schumacher skončí příchodem Lewise Hamiltona na konci roku. Jako logická by se pak zdála role konzultanta, jakou dřív zastával u Ferrari. Ovšem zatím se spokojil jen s komentářem Hamiltonova příchodu a nezdá se, že by měl v úmyslu u Mercedesu zůstat.

"S týmem jsem prožil tři hezké roky, které se po sportovní stránce bohužel nevydařily tak, jak bychom chtěli," řekl. "Lewisovi přeji všechno dobré a týmu úspěchy, na kterých jsme tak tvrdě pracovali při budování základů. Chci týmu poděkovat za jeho důvěru a všem lidem za jejich bezpodmínečné nasazení. Teď se soustředím na další závody."

Brawn Schumacherovi poděkování opětoval a dodal: "Jeho energie a nasazení nikdy neslábly, a i když výsledky nenaplnily naše očekávání, jsme odhodláni společně zakončit sezónu 2012 nahoře. Jako vždy bylo potěšením pracovat s Michaelem."

Doporučujeme

Články odjinud