Lauda by mohl po sezóně 2020 skončit u Mercedesu

Lauda by mohl po sezóně 2020 skončit u Mercedesu

Nevýkonný ředitel Mercedesu Niki Lauda by po sezóně 2020 mohl ukončit své působení u týmu německé automobilky ve formuli 1.

68letý Rakušan, který je trojnásobným mistrem světa F1, před nedávnem oznámil konec spolupráce s německou televizní stanicí RTL. Se svými aktivitami u Mercedesu však podle svých slov, alespoň v současné době, končit nechce.

„Už tak jsem přítomen na každém závodě, teď ale nemám žádné vedlejší povinnosti a mohu tam být na sto procent pro Mercedes,“ řekl Lauda.

Lauda hodlá dodržet svou současnou smlouvu s Mercedesem do konce roku 2020, do kdy platí také současná Konkordská dohoda. Na otázku, zda si dokáže představit odchod z formule 1, řekl: „Ano, logicky. Moje smlouva s Mercedesem je až do roku 2020, což dodržím. Pak se na to podívám. Mluvit o tom teď je příliš předčasné.“

Podle Laudy však nebude hlavním důvodem jeho případného odchodu to, aby mohl trávit více času se svou manželkou a dvěma dětmi.

„Vidí mě tak často jako nikdy,“ dodal. „Jen 21 víkendů v roce jsem pryč, zbytek ale trávím doma jako normální muž z rodiny. Moje rodina s tím nemá problém.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud