Kvůli týdenní přestávce Vettel moc neslavil

Kvůli týdenní přestávce Vettel moc neslavil

Protože šampionát vyhrál v Indii, nemohl Sebastian Vettel s týmem moc slavit a musel myslet na další závod, který se jede už tento víkend v Abú Zabí.

Hned po Grand Prix Indie musel Red Bull rychle balit, přičemž Vettel pomáhal mechanikům, a musel se stěhovat na Yas Marinu, protože tyto dva závody dělí jen týden.

"Samozřejmě to byla velká úleva, když jsem projel cílem v neděli, skvělý pocit," vzpomínal. "V neděli večer celý tým samozřejmě musel balit, ale trochu jsme se pobavili v hotelovém baru, bylo to spontánní. Mezi Indií a závodem tady nebylo moc času, takže tým má hodně práce. Takže jsme nemohli slavit jako blázni."

Z Nového Dillí zamířil Vettel domů do Švýcarska, kde především odpočíval v rámci příprav na další závod. "Než jsem sem přijel, byl jsem dva dny doma, bylo to celkem v klidu, nic působivého, jen jsem si užíval klidu domova. Měl jsem čas pro sebe, byl jsem zpět u své přítelkyně. Takže celkem v klidu."

Teď, když si splnil letošní hlavní cíl, může závodit s větším klidem, ale varoval, že ne s menším nasazením.

"Nemyslím, že bychom k tomuto víkendu přistoupili s tím, že není co získat. My milujeme to, co děláme. Užíváme si výzvy, a proto není pochyb, proč jsme tady a co musíme udělat."

"Chceme závodit, co nejtvrději závodit s ostatními. Pokud budeme mít příležitost, chceme vyhrát. Jak jsem řekl, měl jsem doma pár klidných dní, což bylo dobré, abych vystřízlivěl po Indii a připravil se na tady."

Doporučujeme

Články odjinud