Kvůli Ricciardovi jsem se musel zlepšit, říká Verstappen

Kvůli Ricciardovi jsem se musel zlepšit, říká Verstappen

Max Verstappen připustil, že se po svém příchodu do Red Bullu musel kvůli novému týmovému kolegovi Danielu Ricciardovi zlepšit.

18letý Nizozemec sice hned ve svém prvním závodě v barvách Red Bullu vyhrál, když triumfoval ve Velké ceně Španělska, v kvalifikaci se mu však Ricciarda podařilo poprvé porazit až minulý víkend na Silverstonu v rámci Velké ceny Velké Británie.

„Neměli byste zapomínat, že závodím vedle někoho, kdo je velmi rychlý, takže teď k tomu přistupuji jinak,“ řekl Verstappen. „V porovnání s tím, jak jsem na tom byl předtím v Toro Rosso, jsem musel zlepšit svou hru, protože on (Ricciardo) je velmi rychlý.“

Verstappen s Ricciardem mají za sebou v roli týmových kolegů šest závodů, ve kterých Verstappen získal 77 bodů a Ricciardo 64. Celkově však v průběžném hodnocení letošní sezóny Verstappen za Ricciardem o deset bodů zaostává.

A to i přesto, že Ricciardo letos získal zatím jen jedny stupně vítězů (2. místo v Monaku), zatímco Verstappen vedle vítězství ve Španělsku dojel ještě druhý v posledních dvou závodech v Rakousku a Velké Británii.

„V průběhu sezóny to bude jen a jen lepší, stejně jako příští rok a v dalších letech. Je to neustálé zlepšování se,“ dodal Verstappen.

„V závodech to není tak špatné. Vždy se tam cítím velmi sebejistě. Minulý rok byla závodní rychlost vždy velmi dobrá, takže si nemyslím, že bych se z tohoto pohledu musel nějak obávat.“

„Je to víc o vašem instinktu, než o tom, jak v závodě řídíte váš vůz. Rád bojuji. Jsou to jen poslední věcí, jak zlepšit vůz, jak možná o desetinu sekundy zrychlit v kvalifikaci. Zkrátka to poskládat dohromady.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud