Kvůli propadu formy zažívá BMW Sauber těžké časy

Sezónu ale zatím neodepisuje, věří v návrat na přední místa.

Tým BMW Sauber měl v uplynulých dvou sezónách třetí nejrychlejší vůz, ale letos zaznamenal výrazný propad formy. V Hinwilu se pomalu musí vzdát svého cíle bojovat o letošní tituly a přiznávají, že mají nemalé potíže.

"V Turecku budeme mít vylepšení a vozu by měla tato trať více vyhovovat. V současnosti je to těžké. Samozřejmě, že je to těžké. Je to první propad po třech letech úspěchů a byl neoečkávaný, takže je to náročné. Ale inženýři se tím dokáží motivovat," řekl šéf týmu Mario Theissen.

BMW Sauber však nehodlá letošní sezónu odepsat. Tým chce udělat vše pro návrat na přední příčky, které mu v minulosti patřily.

Na otázku Autosportu, zda stále věří v návrat na špičku, Theissen odpověděl: "Ano, jistě. Máme pozitivní myšlení. Již předtím jsem řekl, že naší lidé ví, jak to dokázat, už to v minulosti dokázali a velmi chtějí, abychom se vrátili tam, kde jsme byli."

V Monaku se BMW Sauber trápil podobně jako Toyota kvůli problémům s pneumatikami. V kvalifikaci se je nepodařilo zahřát na správnou teplotu. V závodě pak obutí rychle ztrácelo teplotu při vyjetí mimo ideální stopu, když jezdci pouštěli o kolo rychlejší soupeře.

Theissen také popřel, že by měl tým v úmyslu se zbavit Nicka Heidfelda na konci roku, jak spekulují některá německá média. O jezdeckém složení v Hinwilu tradičně rozhodují až na konci léta.

Doporučujeme

Články odjinud