Kvůli kvalifikačním porážkám od Massy nespím a nejím, směje se Alonso

Kvůli kvalifikačním porážkám od Massy nespím a nejím, směje se Alonso

Fernando Alonso považuje za naprosto nepodstatné, že už čtyři kvalifikace v řadě podlehl týmovému kolegovi Felipemu Massovi.

Statistici zjistili před Čínou menší kuriozitu, pokud Massa bude rychlejší i v šanghajské kvalifikaci, bude to pátý závodní víkend v řadě, a takovou šňůru kvalifikačních porážek Alonsovi žádný týmový kolega ještě nikdy neuštědřil.

"Nespím od Austrálie. Jím jen bílou rýži. Padají mi vlasy. Je to obrovské drama," reagoval Španěl se smíchem na tato čísla. "Je velmi překvapivé, že po 200 závodech tolik záleží na dvou kvalifikacích, protože to znamená, že až ho porazím, zajedu stratosférické kolo. Uvidíme, jestli se mi to kouzlo povede tady nebo někdy později letos..."

Vážnějším tónem ale svého týmového kolegu pochválil za zlepšení, kterého dosáhl.

"Odvádí fantastickou práci. Je pravda, že pro tyto výpočty používáte zvláštní čísla, závody z loňského a letošního roku. V Austrálii byla kvalifikace se suchými pneumatikami na mokré trati, v Malajsii jsme se kvalifikovali na přechodných na suché trati, takže si nemyslím, že to byly úplně normální okruhy."

Pod Alonsa jsou navíc kvalifikační výsledky méně důležité než dřív, a to kvůli pneumatikám.

Doporučujeme

Články odjinud