5
Fotogalerie

Kvjat vyřadil v první zatáčce Verstappena s Alonsem

Max Verstappen a Fernando Alonso byli po Velké ceně Rakouska velmi zklamaní, když pro ně závod skončil již po prvním kole. V první zatáčce závodu oba doplatili na náraz Daniila Kvjata.

Kvjat při brzdění do první zatáčky zablokoval přední pneumatiky a najel zezadu do Alonsa. Jeho mclaren se roztočil a narazil do Verstappenova red bullu.

Verstappen do závodu startoval z páté pozice, ovšem kvůli problémům se spojkou měl pomalejší rozjezd. Propadl se pořadím, a nakonec tímto doplatil na kolizi Kvjata s Alonsem.

Ruský pilot Toro Rosso dostal za způsobení kolize trest průjezdu boxovou uličkou a dva trestné body. Nyní jich má na svém kontě sedm.

„Už v zahřívacím kole jsem cítil, že to není skvělé. Pak při samotném startu došlo k problému, vůz tak přešel do anti-stall režimu,“ řekl Verstappen, který v posledních sedmi závodech pětkrát nedokončil.

„Snažil jsem se vyhnout problémům, v první zatáčce jsem byl trochu široký, ale pak jsem dostal ránu na zadní kolo. A protože se při tom zlomilo i ložisko ve spojce, tak jsem už dále nemohl jet.“

Velmi dobrý start měl z dvanácté pozice Alonso, ovšem Kvjatův manévr zhatil všechny jeho šance na dobrý výsledek.

„Měli jsme dobrý start, mohli jsme vytěžit ze špatného startu Verstappena a (Carlose) Sainze Jr.,“ řekl Španěl.

„V první zatáčce jsme už byli na desáté pozici, ale člověk za mnou přijel příliš rychle a trefil nás. Snad budeme mít příště více štěstí.“

Kvjat: Alonso brzdil příliš brzy

Podle Daniila Kvjata, který za kolizi dostal trest průjezdu boxy, byla nehoda výsledkem toho, že Alonso brzdil dříve kvůli tomu, co se dělo před ním.

„Moc jsem neviděl, co se dělo přede mnou. Myslím, že i Verstappen měl problém, takže na to Alonso reagoval,“ řekl Kvjat.

„Takže on to viděl, já ne, udělal krok zpět a já, na druhou stranu, jsem brzdil tam, kde byly mé referenční body. Snažil jsem se to napravit, kola se mi zablokovala, v té fázi jen doufáte v to nejlepší. A jednoduše došlo ke kolizi.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud