Kvjat vidí v nových pravidlech vhodnou příležitost pro debut

Kvjat vidí v nových pravidlech vhodnou příležitost pro debut

Zatímco týmy by ve svých vozech raději viděly v souvislosti s novými pravidly zkušené jezdce, Danil Kvjat si myslí, že mu změny usnadní start kariéry ve formuli 1.

Třeba Ferrari zvolilo místo Hülkenberga Räikkönena, protože chtělo ve svém voze co nejzkušenějšího pilota, který se rychle zorientuje v technických změnách, které přinesou nová pravidla.

Kvjat to vidí jinak, příští rok nabízí dobrou příležitost pro nováčka. "Několik věcí začne znovu od začátku, ale formule 1 samozřejmě pořád je formule 1, pořád je to velmi výkonný a rychlý vůz," řekl pro Sky Sports.

"Takže bych řekl, že to na jedné straně trochu pomůže (změny pravidel), ale auto formule 1 pořád bude formulí 1, a to se nikdy nezmění. Příští rok dojde k hodně změnám pravidel, ale bude třeba se co nejrychlejší učit a já si nemyslím, že to bude velký problém. Jen musíme najít lepší řešení než ostatní a snad budeme vpředu. O tom to celé je."

Že by mohl do formule 1 rychle zapadnout, si myslí také na základě svých prvních zkušeností, které nabyl v letošních volných trénincích v USA a Brazílii.

"Bylo dobré, že jsem skončil jen dvě desetiny za Danielem (Ricciardem), protože on je opravdu zkušený a rychlý. Je to dobrá zpráva a příjemné, když víte, že jsem mu dokázal být blízko. A z dat jsem se naučil hodně věcí."

"Pak v Brazílii nám to šlo opravdu dobře a bylo to velmi povzbuzující. Neodjel jsem mnoho kol, přesto jsem skončil osmý, takže to zatím vypadá slibně."

Doporučujeme

Články odjinud