Kvjat vidí své setrvání u Toro Rosso optimisticky

Kvjat vidí své setrvání u Toro Rosso optimisticky

Ruský pilot stáje Toro Rosso Daniil Kvjat doufá v prodloužení svého angažmá u juniorského týmu Red Bullu. Kvjat podle svých slov v těchto chvílích čeká na finální rozhodnutí šéfů rakouského týmu.

Daniil Kvjat debutoval s týmem Toro Rosso ve formuli 1 v roce 2014, o rok později již povýšil do „A-týmu“ Red Bull. Ten však musel opustit v průběhu sezóny 2016, kdy jeho sedačku před španělskou grand prix získal Max Verstappen.

Ačkoliv získal ruský jezdec v dosavadním průběhu této sezóny pouhé čtyři body, je v záležitosti svého setrvání u Toro Rosso i v roce 2018 optimistický. Na otázky týkající se své budoucnosti odpovídal Kvjat webu GPUpdate.net.

„Podle toho, co se ke mně doposud doneslo, soudím, že v tuto chvíli musím pouze počkat na finální rozhodnutí mých šéfů.“

„Nevidím důvod, proč bych měl Toro Rosso opouštět. Cítím, že chci stále být součástí tohoto týmu. Zároveň pořád věřím, že máme do budoucna velký potenciál,“ vyjádřil se o svém zaměstnavateli ruský pilot.

„Pořád jsem velmi mladý a mám čas, proto zde není důvod k tomu, abych nějak tlačil na Red Bull kvůli brzkému rozhodnutí o mé budoucnosti,“ myslí si Kvjat.

V tuto chvíli je jisté, že u Toro Rosso bude v roce 2018 pokračovat Carlos Sainz. O druhém jezdci své juniorské stáje by měl Red Bull definitivně rozhodnout v průběhu léta.

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud