Kvjat si uvědomuje, že tohle je jeho poslední šance ve formuli 1

Kvjat si uvědomuje, že tohle je jeho poslední šance ve formuli 1

Podle manažera Nicolase Todta se Daniil Kvjat vrací do formule 1 „vyzrálejší“ a je si vědom, že jeho současné angažmá u Toro Rosso pro něj představuje poslední možnost, jak ve formuli 1 uspět.

Ruský pilot vstoupil do F1 poprvé s Toro Rosso v roce 2014. O rok později už získal sedačku v hlavním týmu Red Bull, kde vydržel sezónu a čtyři závody následujícího ročníku, než jej vystřídal Max Verstappen a Kvjat se vrátil do Toro Rosso. Tam působil zbytek sezóny 2016 a necelou sezónu 2017.

Vloni pracoval jako vývojový jezdec u Ferrari a nyní se vrací do Toro Rosso, kde bude jeho týmovým kolegou nováček Alexander Albon.

„Ve formuli 1 je vždy obtížné dostat druhou šanci,“ řekl Todt pro italský Corriere dello Sport. „Chtěl porozumět tomu, co se stalo a (vloni) odvedl skvělou práci na simulátoru Ferrari. Jeho situace mi připomíná návrat Felipeho Massy do Sauberu v roce 2004 a o dva roky později byl s Michaelem Schumacherem ve Ferrari,“ dodává.

Podle Todta je 24letý Kvjat nyní také mnohem lépe připraven na to, co jej čeká.

„Nechci příliš snít, ale Daniil je talentovaný jezdec a dobrý sportovec, nezapomínejme ani na jeho kulturní rozvoj. Čte Tolstého a Dostojevského, je velmi inteligentní,“ popisuje syn prezidenta FIA Jeana Todta.

„Vrací se do formule 1 s menšími emocemi, ale zato vyzrálejší. Je jasné, že potřebuje dosáhnout výsledků, uvědomuje si ale také, jak je tato šance důležitá a že další už nedostane,“ uzavírá.

Foto: Getty Images / James Bearne

Doporučujeme

Články odjinud