Kvjat si pochvaluje zlepšení šasi Red Bullu i nastavení

Kvjat si pochvaluje zlepšení šasi Red Bullu i nastavení

Red Bull viní za svou současnou formu Renault. Na začátku sezóny ale ani jeho šasi nebylo úplně v dobré kondici. Podle Kvjata se to změnilo.

„Na začátku sezóny jsme byli docela zmatení,“ řekl Kvjat pro Motorsport.com. „Byli jsme omezení počtem najetých kilometrů, takže jsme nemohli odvést svou práci na šasi správně.“

„Od evropské části sezóny bylo šasi ve stále lepší kondici a teď bych řekl, že je šasi tam, kde patří, jako jedno z nejlepších.“

„Je hezké vidět tento standard a doufejme, že budeme moci pokračovat touto cestu.“

Red Bull si dlouhodobě stěžuje na nízký výkon pohonné jednotky Renault, což zmiňuje i Kvjat. Podle něj musí tým dělat kompromisy v nastavení, aby se soupeřům vyrovnal.

„Není překvapením, že neprovozujeme vůz tak, jak bychom si přáli. Některé jiné týmy nemají omezení, které máme my.“

„Ale stále se učíme lépe a lépe, jak se přizpůsobit a jsme v tomto stále jistější. Přes tato omezení, které máme, se nám podařilo být docela konkurenceschopní, což je dobré vidět.“ Kvjat zmiňuje třeba závod ve Spa, kde na tom Red Bull nebyl tak špatně.

Red Bull by měl ještě dostat vylepšený motor od Renaultu, ale není jisté, zda upgrade vůbec příjme. Musel by totiž čelit dalším penalizacím.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud