Kvjat před sebe pustil Ricciarda, aby bojoval o stupně vítězů

Kvjat před sebe pustil Ricciarda, aby bojoval o stupně vítězů

Red Bull zaznamenal ve Velké ceně Monaka svůj letošní nejlepší výsledek.

Čtvrté místo pro Daniila Kvjata představuje jeho nejlepší výsledek v kariéře F1, když dosud dojel v závodě nejlépe devátý.

„S dnešním závodem jsem spokojen, byl to můj nejlepší výsledek ve Formuli 1 a je to také skvělý výsledek pro tým. Se strategií jsme trochu zariskovali a dovolili Danielovi se před nás dostat po safety caru, aby se pokusil zabojovat o stupně vítězů, jelikož byl na rychlejší superměkké směsi pneumatik. Jelikož ale nedokázal nikoho předjet, tak mi podle dohody v posledním kole pozici vrátil,” řekl po závodě Kvjat.

Jeho týmový kolega Daniel Ricciardo tak projel cílem na páté pozici, což znamená, že Red Bull si z Monaka odváží celkem 22 bodů, což je nejvíce ze všech závodů v letošní sezóně.

„V posledních pár kolech jsem si užil trochu zábavy, když jsem se snažil přiblížit Hamiltonovi a Vettelovi a zabojovat s nimi o stupně vítězů. Tým fungoval skvěle, Dany mě pustil, abych mohl bojovat o pódium a já mu pozici v posledním kole vrátil, když se mi nepodařilo Hamiltona předjet,” řekl Ricciardo.

„Měl jsem drobný incident s Kimim (Räikkönenem), v Monaku je těžké zvládnout předjížděcí manévr bez drobného kontaktu. Jsem ale rád, že se tím dále nezabývali komisaři a myslím, že si to diváci i fanoušci užili.”

S výkonem obou pilotů byl spokojen také šéf týmu Christian Horner. „Dany zajel velmi dobrý závod, jeho dosud nejlepší v sezóně a dosáhl svého nejlepšího výsledku v F1. Celý tým podal skvělý výkon a myslím, že to byl nejlepší výsledek, kterého jsme dnes mohli dosáhnout.”

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud