Kvjat ještě neukázal svůj maximální potenciál

Kvjat ještě neukázal svůj maximální potenciál

Daniil Kvjat si podle svých slov i přes povedenou první polovinu sezóny není ve formuli 1 ještě na 100 procent jistý.

Ruský mladík svým prvním startem ve F1 letos v Austrálii překonal několik rekordů, když se stal nejmladším startujícím jezdcem a nejmladším pilotem, který ve F1 bodoval. Šéf Red Bullu Christian Horner nedávno Kvjatovy výkony vyzdvihl.

V kvalifikacích Rus porazil svého týmového kolegu Jeana-Érica Vergneho pětkrát z jedenácti podniků. Ve druhé polovině sezóny pak podle svých slov očekává ještě lepší výsledky.

„Ještě si na 100 procent nevěřím, čekám ale, že něco později přijde, možná už ve druhé polovině roku,” řekl pilot Toro Rosso.

„Stále cítím, že má velká chvíle v autě teprve nastane. V předchozích fázích své kariéry jsem míval lepší cit pro vůz. Můžu s ním jet blízko limitu, ale na rozdíl od loňské GP3 vozu stále něco chybí, aby to sedělo mému jezdeckému stylu, takže pořád něco schází i mně. Očekávám, že mi to po letní přestávce půjde trochu lépe, alespoň v to doufám.”

Kvjat také dodal, že se stále učí v průběhu víkendu správně nastavovat vůz, aby z něj mohl neustále získávat maximum.

„Zatím si to nesedlo. Auto mě nechá dělat dobrou práci na určité úrovni, ale zatím ne na maximální, nemá to ten správný průběh. Myslím, že se blížíme dosažení něčeho, co se mi opravdu líbí. Všichni se snaží udělat vůz skvělým a doufám, že jednoho dne se mi to podaří. Pak to bude podle mého gusta.”

Doporučujeme

Články odjinud