Kvjat by to měl zkusit zpět do F1 přes WEC, myslí si Hartley

Kvjat by to měl zkusit zpět do F1 přes WEC, myslí si Hartley

Kvjata letos ve formuli 1 neuvidíme. Ruský jezdec byl na konci loňského roku vyhozen z programu Red Bullu.

Daniil Kvjat bude letos působit jako testovací jezdec Ferrari, ale zatím není jasné, zda si také někde zazávodí. Jednou z nejpravděpodobnějších možností je WEC.

Brendon Hartley skončil v programu Red Bullu v roce 2010, ale vloni se do F1 dokázal dostat. V tu dobu už měl na kontě i titul z WEC. Podle novozélandského jezdce by podobnou cestou mohl jít také Kvjat.

„Myslím, že ano, že mě vytrvalostní závody hodně naučily,“ řekl Hartley na dotaz ESPN, zda mu působení ve WEC pomohlo v návratu do F1.

„Myslím, že mladí jezdci někdy okamžitě obviňují materiál, který mají k dispozici, nebo tým, než aby se podívali trochu více sami na sebe. Vytrvalostní závody vás toho hodně naučí vzhledem k tomu, že jedete vedle dvou špičkových týmových kolegů ve stejném autě. Můžete se od nich učit.

„Je to opravdu hodně otevřené prostředí, kde když je jeden chlap rychlejší, musíte to akceptovat velmi rychle a říct si, že dnes byl prostě rychlejší. Promluvíte si s ním a pracujete na tom. To mě hodně neučilo.“ 

„Tady je to něco podobného, protože děláte to nejlepší, abyste dodali svůj nejlepší výkon každý den, ale ve skutečnosti akceptujete, že váš týmový kolega může udělat lepší práci než vy – vytrvalostní závody vás tohle naučí a určitě vám pomohou být vyzrálejším jezdcem.“ 

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud