Kvjat bude bojovat s Vergnem už v polovině sezóny, předpokládá Marko

Kvjat bude bojovat s Vergnem už v polovině sezóny, předpokládá Marko

Poradce Red Bullu Helmut Marko očekává od Daniila Kvjata, že se navzdory scházejícím zkušenostem velmi rychle vyrovná týmovému kolegovi Jean-Ericovi Vergnemu.

Kvjat odjel ve voze formule 1 doposud jen dvě desítky kol a poslední obvyklý krok před královnou motorsportu, což je formule Renault 3,5 nebo GP2, vůbec neabsolvoval. Do Tora Rossa postoupí příští rok rovnou z formule 3, ale Red Bull o svém rozhodnutí nepochybuje.

"Všichni lidé, kteří byli zapojeni do tohoto rozhodnutí, řekli, že tím správným kandidátem je Daniil," uvedl Marko. "Díky svým výkonům byl přirozenou volbou, je rychlý a vyspělý. Takže ze střednědobého hlediska nabízí nejlepší vyhlídky."

A to takové, že má velmi brzy šlapat na paty zkušenějšímu týmovému kolegovi, který pojede svoji třetí sezónu. "Samozřejmě se musí naučit, jak formule 1 funguje. Musí se naučit okruhy, ale řekl bych, že o po šesti až osmi závodech by měl dokázat konkurovat Vergnemu," potvrdil Marko.

Poradce rakouské stáje také odmítl, že by při Kvjatově volbě hrála roli jeho národnost a skutečnost, že se příští rok uskuteční první GP Ruska. "Ne, hledali jsme to nejlepší pro Red Bull a Toro Rosso ze střednědobého hlediska."

Doporučujeme

Články odjinud