Kvjat a Sainz Jr. mají na kolizi v prvním kole odlišný názor

Kvjat a Sainz Jr. mají na kolizi v prvním kole odlišný názor

Daniil Kvjat nesouhlasí s penalizací, kterou dostal za incident s jezdci McLarenu v prvním kole Velké ceny Číny vozů formule 1. Carlos Sainz Jr. naopak z kolize viní pilota Toro Rosso.

Kvjat, Sainz Jr. a jeho týmový kolega Lando Norris se dostali do kolize v prvním kole 1000. velké ceny v historii formule 1, během které se Kvjatův a Norrisův vůz dostaly až do vzduchu. Všichni tři piloti měli po kolizi poškozené vozy a zatímco Sainz Jr. dojel na čtrnácté pozici, Kvjat a Norris cíl závodu neviděli.

Kvjat dostal za kolizi od sportovních komisařů trest průjezdu boxovou uličkou. Podle jeho názoru však šlo o klasický incident v prvním kole, ve kterém nemohl kolizi s mclareny zabránit.

„K incidentu v prvním kole chci říct, že rozhodně nesouhlasím s penalizací a za zavřenými dveřmi o tom budu s komisaři mluvit, abych zjistil jejich názor na to,“ řekl Kvjat.

„Nebyla tam žádná nedotáčivost, nic takového, byl to výjezd ze zatáčky a vůz už jel rovně. Pravidla říkají, že musíte vedle vozu jedoucího vedle vás nechat prostor o šířce jednoho vozu. Byla tam tři auta v jedné zatáčce a jeden vůz se velmi ostře vracel na trať, takže další auto se za námi dostalo do sendviče. Když mě vůz trefil zezadu, vyletěl jsem do vzduchu a pak jsem narazil do Norrise. Za zavřenými dveřmi budu mluvit s komisaři, abych našel řešení a pochopil to.“

Sainz Jr. se svým bývalým týmovým kolegou z Toro Rosso nesouhlasí.

„Je to první kolo. Samozřejmě chápu jeho frustraci, ale stát se může cokoliv. Je to ale první kolo a 55 jich zbývá, takže když nemáte nejlepší start... podívej se na svého týmového kolegu (Alexandera Albona), který po startu z boxů dojel na bodech,“ vzkazuje Kvjatovi Sainz Jr.

„Závod je dlouhý a nemusíš narovnávat volant na výjezdu ze zatáčky, když víš, že máš po stranách dva mclareny. Myslím, že to věděl. Věděl, že jsme tam byli.“

Norris považuje celou situaci za závodní incident, za který nebylo nutné udělovat žádné penalizace.

„Viděl jsem to, když jsem vystoupil z auta. Upřímně, trochu sevřel Carlose a po tom vzájemném kontaktu šli do mě. Nebylo to tak, že by mě někdo trefil, vypadalo to jako závodní incident, musím se na to však podívat detailněji. Prvních pár zatáček bylo velmi dobrých, dokázal jsem to objet vnějškem, téměř jsem předjel Kimiho (Räikkönena), musel jsem ale trochu zvolnit, protože to na mě bylo až příliš těsné. Škoda, bylo by hezké se trochu pobavit,“ řekl Norris.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud