Kvíz: Brit, Němec, nebo Venezuelan?

Myslíte, že znáte formuli 1 jako své boty? Vyznáte se v týmech, jezdcích, historie vám také není cizí… Ale co když přijde na národnosti jednotlivých pilotů? Vyzkoušejte, jak jste na tom v této disciplíně!
Kvíz: Brit, Němec, nebo Venezuelan?

 

1. Kolik Němců můžeme v současnosti najít na startovním roštu ve formuli 1?

A) 6
B) 5
C) 4
D) 3

 

2. Jak se jmenoval jediný zástupce Chile ve formuli 1?

A) Ricardo Rodríguez
B) Ricardo Landoño
C) Juan Jover
D) Eliseo Salazar

 

3. Kolik mistrů světa formule 1 pochází/pocházelo z Brazílie?

A) 4
B) 3
C) 2
D) 1

 

4. Která možnost neobsahuje jezdce jedné národnosti?

A) Jack Fairman, Bob Evans, George Eaton
B) Roberto Bonomi, Alberto Crespo, Clemar Bucci
C) Warwick Brown, Mark Webber, David Brabham
D) Adrián Campos, Jaime Alguersuari, Fernando Alonso

 

5. V roce 1980 slavila titul mistra světa která země?

A) Velká Británie
B) JAR
C) Brazílie
D) Austrálie

 

6. Která země nikdy neměla svého zástupce ve formuli 1?

A) Thajsko
B) Maďarsko
C) Island
D) Uruguay

 

7. Která země má momentálně ve formuli 1 nejvíce zástupců?

A) Německo a Velká Británie
B) Nemecko, Velká Británie a Francie
C) Velká Británie
D) Německo

 

8. V jakých týmech má v současnosti své zástupce Finsko?

A) Lotus, Caterham
B) Lotus, Toro Rosso, Williams
C) Lotus, Williams
D) Lotus, Sauber, Toro Rosso

 

9. V jakém závodě nasadila Argentina svého prvního jezdce do formule 1?

A) ve Velké ceně Velké Británie 1950
B) ve Velké ceně Německa 1950
C) ve Velké ceně Velké Británie 1951
D) ve Velké ceně Německa 1951

 

10. V jakém roce neslavila Brazílie titul mistra světa?

A) v roce 1972
B) v roce 1981
C) v roce 1969
D) v roce 1988

 

11. Jakých národností byli mistři světa z let 1992, 1993 a 1994?

A) Brazilec, Francouz, Němec
B) Brit, Francouz, Němec
C) Francouz, Rakušan, Němec
D) Brit, Kanaďan, Němec

 

12. V jakém roce vyhrál titul mistra světa Brit závodící pro jinou než britskou stáj?

A) v roce 1973
B) v roce 1969
C) v roce 1962
D) v roce 2008

 

Řešení najdete, když následující řádek zabarvíte kurzorem své myši.

Řešení: 1.C, 2.D, 3.B, 4.A, 5.D, 6.C, 7.B, 8.C, 9.A 10.C, 11.B, 12.B

 

Další článek: Webber: Mým cílem je teď vyhrát v Le Mans

18:07 | Podle dřívějších spekulací ohledně kalendáře 2022 bychom v příštím roce už Imolu v kalendáři vidět neměli. Nicméně starosta tvrdí, že brzy potvrdí smlouvu do roku 2025. Podle italského formulapassion by se mělo jet v termínu GP Francie (že by konec Paul Ricardu?).
17:34 | W Series mění plány. Místo finále v Mexiku budou dva závody v Austinu.
15:03 | První závod v Miami se pojede 8. května 2021. Potvrdili to organizátoři.
22. září | Ferrari potvrdilo, že Charles Leclerc dostane v Soči novou pohonnou jednotku. Čeká ho tak start z konce pole. Kdy novou a vylepšenou pohonnou jednotku nasadí Sainz se rozhodne později.

GP Ruska 2021

Pátek 24. září 2021
1. trénink 10.30–11.30
2. trénink 14.00–15.00
Sobota 25. září 2021
3. trénink 11.00–12.00
Kvalifikace 14.00–15.00
Neděle 26. září 2021
Závod 14.00