Kubicův stav je lepší, než lékaři doufali. Návrat do F1 není vyloučený

Kubicův stav je lepší, než lékaři doufali. Návrat do F1 není vyloučený

Roberta Kubicu čeká v rámci rekonvalescence po nehodě z rallye dlouhá cesta, ale polský jezdec po ní zatím kráčí lépe, než jeho doktoři původně očekávali.

Pro Kubicu zůstává klíčovou otázkou, jestli se bude moci vrátit do formule 1. "Nemůžeme nic předpovídat," řekl Francesco Lanza, jeden z jezdcových doktorů z nemocnice Santa Corona pro 422race.com. "Nemůžeme nic zaručit, ale také nemůžeme nic vyloučit. Způsob, jakým se mu vrací funkcionalita poraněných částí těla, nás všechny překvapil."

"Jestli mu to umožní dělat něco tak specifického, jako je řízení vozu formule 1, se dá jen těžko říct. Ale nutné podmínky tu máme, dokonce je na tom lépe, než jsme čekali. Můžeme upřímně říct, že jsme optimisté, že se tomuto člověku vrátí dobrá funkčnost ruky. S vůlí a statečností, kterou ukázal, nemůžeme nic vyloučit."

"Uvědomte si, že nejvíc poraněné měl nervy, které se dlouho hojí, nejméně šest měsíců. Ale první znamení jsou v rámci uzdravování dobré. Myslím, že první hodnocení bychom měli udělat šest měsíců po nehodě."

Kubica opustil nemocnici minulý týden a odcestoval domů do Monaka, než bude pokračovat v rehabilitaci. Do Santy Corony bude jezdit každý měsíc na kontroly a jeho program povede doktor Ceccarelli.

"Čekali jsme, až se bude moci sám pohybovat," vysvětloval Lanza. "Omezovali ho některé fraktury, které nemohl zatěžovat. A rameno mu neumožňovalo používat berle. Když získal nezávislost, bylo zřejmé, že chce jít domů."

Doporučujeme

Články odjinud