Kubicu těší vlastní výkon i zlepšení auta

Heidfeld měl v prvním kole po závodě.

První body v letošní sezoně dnes za sedmé místo získal Robert Kubica. Ten se letos ocitá v naprosto jiné situaci než loni, kdy měl reálnou šanci na zisk titulu. Nick Heidfeld svým jedenáctým místem potvrdil, že BMW opravdu po monacké mizérii stoupá vzhůru.

"Je dobré, že jsem konečně získal body. Myslím, že jsem dnes závodil dobře. Jel jsem rychle a vyvaroval se chyb. Závod byl velice obtížný, skoro pořád jsem měl někoho za zádí. Sebemenší chybička by mě stála pozici. Sedmé místo je jasný krok vpřed. Nesmíme snižovat rychlost, jakou se zlepšujeme," řekl Kubica.

Boj o body znemožnila Heidfeldovi smůla na startu.

"Dnešní závod je pro mě zklamáním. Veškeré šance jsem ztratil hned na začátku, když jsem měl problém s autem. Už v zahřívacím kole to táhlo vůz na stranu a přední levá pneumatika neměla vůbec žádnou přilnavost. Když jsem přišlápl brzdový pedál, nic se s ní nedělo. Samotný start nebyl špatný, vyjel jsem z devátého místa. Kvůli vzpomínaným problémům jsem první zatáčku projel skoro rovně, takže se přede mě dostalo několik soupeřů. Po zastávkách v boxech to bylo lepší, na boj o body ale už bylo pozdě. Je nicméně pozitivní, že se vůz zlepšil a opět jsme schopni vlastními silami získat body," řekl Heidfeld.

Doporučujeme

Články odjinud