Kubicu čeká test vozu LMP1 s týmem Manor

Kubicu čeká test vozu LMP1 s týmem Manor

Robert Kubica se příští týden ve španělském Aragonu zúčastní s týmem testu vozu LMP1 týmu Manor. Pokud test dopadne dobře, mohl by Polák letos s týmem absolvovat celou sezónu Mistrovství světa vytrvalostních závodů (FIA WEC).

Kubica bude letos zastávat roli rezervního jezdce týmu Williams ve formuli 1. Kromě toho by se však chtěl také vrátit do závodní sedačky v některém jiném voze.

Příští týden se proto připojí k týmu Manor v rámci třídenních testů na okruhu v Aragonu, kde bude jezdit s vozem Ginetta G60-LT-P1. Testy začínají v pondělí.

Pokud bude test úspěšný, mohl by Kubica absolvovat celou sezónu FIA WEC, kde by tak nastoupil proti Fernandu Alonsovi, kterého kromě sezóny F1 v McLarenu čekají také závody v týmu Toyoty v kategorii LMP1 ve WEC.

Manor pro sezónu 2018/2019 nasadí v kategorii LMP1 dva vozy. Potvrzenými jezdci jsou již bývalý pilot formule 2 Oliver Rowland a Charlie Robertson.

Kubica za Manor závodil již v roce 2004 ve Velké ceně Makaa s vozem formule 3, kde byl týmovým kolegou Lewise Hamiltona. Polák vyhrál kvalifikaci a v závodě obsadil druhé místo za Alexanderem Prématem.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud