Kubica vidí příčinu úspěchu v nízkém přítlaku

Heidfeldovi nefungovalo tankovací zařízení.

"Základem našeho dnešního výsledku bylo, že jsme se rozhodli riskovat včera v mokré kvalifikaci s nastavením nízké přítlačené síly. Dobře to fungovalo v první části, ale bylo to obtížné ve třetí části. I když bylo pár lidí včera zklamaných z osmého místa, já byl potěšen," přiznal Kubica. "Dnes jsme měli dobré konzistentní tempo. Na začátku jsem byl překvapen, že bylo docela lehké držet se Rubense Barrichella a Marka Webbera."

Po patnácti kolech musel Polák snížit otáčky, protože se motor začal přehřívat. "Musel jsem nechat poodjet jezdce před sebou. Po první zastávce jsem byl nešťastný, protože jsem se zasekl za čtyřmi auty. V této chvíli Mark zvýšil svůj náskok," upozornil Kubica, který tak pro BMW Sauber vyjel první pódium od Velké ceny Malajsie. "Je to v této obtížné sezoně skvělý výsledek. Doufám, že uvidím tento tým na startu i příští rok."

BMW Sauber se dnešním výsledkem v poháru konstruktérů posunul na sedmé místo před Renault, kam Polák po sezoně odchází.

Heidfeld v prvním kole předjel několik vozů, ale postěžoval si na Romaina Grosjeana. "Nepočínal si fér, bál jsem se, že ztratím přední křídlo. Když jsem ho nechal za sebou, přiblížil jsem se Sebastianu Vettelovi, ale nedařilo se mi ho předjet," vzpomínal Němec na souboj se svým krajanem. "Líbilo se mi, jak bylo auto rychlé po první zastávce, ale pak by zavolali, ať šetřím palivo a ať šetřím palivo ještě víc, ale už bylo příliš pozdě. V zatáčce osm jsem zůstal prázdný."

Šéf týmu Mario Theissen sportovně pogratuloval Jensonu Buttonovi a Brawn GP k titulům. "I my dnes máme důvod k radosti. Robert dnes předvedl skvělý výkon bez nejmenší chybičky. Po celý závod držel vyrovnané tempo s nejlepšími. Jeho druhé místo je odměnou za naši intenzivní práci z posledních týdnů, chci za to všem poděkovat," řekl. "Také Nick jel skvělý závod. Bohužel nefungovalo tankovací zařízení."

Hlavní inženýr Willy Rampf si pochvaloval včerejší nastavení vozu na suchou trať, díky kterému byly dnes vozy z Hinwillu konkurenceshopné. 

Doporučujeme

Články odjinud