Kubica v sobotu nebodoval, na úvod sezony DTM zvítězil ve Spa Müller | Foto: DTM

Foto: DTM

Kubica v sobotu nebodoval, na úvod sezony DTM zvítězil ve Spa Müller

Robert Kubica absolvoval debut v seriálu cestovních vozů DTM v belgickém Spa, body do šampionátu ale v sobotu nezískal.

Úvodní závodní víkend nové sezony DTM v belgickém Spa odstartoval zmoklým volným tréninkem, který se stal osudným pro Rakušana Ferdinanda von Habsburga a jeho Audi týmu WRT. Potomek slavného šlechtického rodu na mokré trati havaroval a pro rozsáhlé poškození vozu do následné kvalifikace ani do závodu nenastoupil.

Na mokré trati se rychlými časy držel v první desítce debutant v DTM Polák Robert Kubica s vozem BMW francouzské stáje ART, pro kvalifikaci ale asfalt ve Spa vysušilo belgické slunce a na hladkých pneumatikách testovací pilot stáje Alfa Romeo ve formuli 1 ztrácel.

S kvalifikačním časem 2:07.870 ztratil Kubica na vítěze pole position Nizozemce Robina Frijnse a jeho Audi 2.245 sekundy.

Pomalé tempo trápilo Kubicu za volantem BMW i v závodním režimu. První podnik sezony 2020 nakonec rodák z Krakova dokončil mimo bodovanou desítku na čtrnácté příčce.

Čelo závodu, který se ukázal jako extrémně náročný na pneumatiky (někteří jezdci museli v závodě na 55 minut a 1 kolo dokonce dvakrát do boxů pro čerstvou sadu), ovládli tovární jezdci Audi. 

Po startu z druhého místa suverénně zvítězil Švýcar Nico Müller a porazil své týmové kolegy druhého Brita Jamieho Greena a třetího Francouze Loica Duvala. Green se dostal na druhé místo před Duvala v krásném souboji v předposledním kole.

Druhá kvalifikace následovaná druhým závodem budou ve Spa na programu zítra.

Doporučujeme

Články odjinud