Kubica testoval ve voze WRC

Kubica testoval ve voze WRC

Robert Kubica se stále snaží vrátit do formy, aby mohl znovu závodit. Zkouší při tom různé vozy, nedávno dokonce usedl do speciálu WRC.

Kubica se vážně zranil v rallye na začátku roku 2011, ale ukazuje, že i když málem přišel o život, psychické šrámy to na něm zřejmě nezanechalo. Jinak si totiž nelze vysvětlit, že v rámci tréninku znovu jezdil v rallye voze.

Stalo se to na francouzské trati des Ecuyers, přičemž polský jezdec usedl do Fordu Fiesta WRC. "Solberg, Latvala a jeden tajemný pilot, který si při této spolupráci nepřál publicitu, jezdili během tohoto testu," prozradil technický šéf Fordu Christian Loriaux pro Editions l’Avenir.

"Jde o jednoho člověka, který má jisté zkušenosti na asfaltu a před kterým smekám. Přijel na vlastní náklady a pracoval zadarmo. A jeho závěry byly velmi zajímavé. Když jsme se poprvé kontaktovali, řekl mi, že neví, jestli bude na tu práci stačit po fyzické stránce, ale proběhlo to dobře."

Loriaux pak mimo záznam potvrdil, že se jednalo o Roberta Kubicu. Ten se původně chtěl vrátit do formule 1 už letos, ale jeho zdravotní stav mu to nedovolil. O tom, jak postupuje jeho rekonvalscence, veřejnost neinformuje, ale je vidět, že návrat za soutěžní volant nevzdal.

Doporučujeme

Články odjinud