Kubica se do formule 1 vrátí, je to jen otázka času, říká jeho manažer

Kubica se do formule 1 vrátí, je to jen otázka času, říká jeho manažer

Kubicův manažer Daniele Morelli vyjádřil na základě hodnocení lékařů přesvědčení, že se Robert Kubica vrátí za volant formule 1 a příští rok bude závodit.

Kubicovi dorůstají po zranění nervy a svaly nad očekávání dobře, ale stále má ještě zafixovanou pravou nohu, aby mu dobře srostly fraktury kostí. Morelli uvedl pro italský list Omnicorse, že si je Kubicovým návratem za závodní volant jistý.

"Nedokážeme předpovědět konkrétní datum, protože svoji práci musí udělat příroda, ale jsme optimisté, velcí optimisté," řekl. "A nemyslím si, že by zdržení pár týdnů mohlo ovlivnit jeho plány. Jedna věc je jistá, vrátí se. Teď jde jen o svaly a nervy."

Jeho slova potvrdil doktor Ceccarelli: "Řekl bych, že Robert bude určitě jezdit v roce 2012 ve formuli 1. Nedokážu říct, kdy přesně se vrátí, ale mělo by to být někdy v období mezi listopadem a lednem."

Kubica si při únorové nehodě v rally nejvíce poranil pravou ruku, ale podle Ceccarelliho mu nervy dorůstají rychle, takže už získal zpět cit v prstech. Až mu odstraní fixaci nohy, vyzkouší si volant. A možná to bude rovnou závodní vůz, a ne simulátor, protože simulátory můžou vyvolávat nevolnost, což by zbytečně zkomplikovalo první hodnocení Kubicova stavu.

"Otázkou už teď není jestli, ale kdy bude moci řídit formuli 1," dodal Ceccarelli. Renault chce od Kubici vědět, jestli se dokáže vrátit, na přelomu října a listopadu. Morelli a Ceccarelli jsou přesvědčeni, že Kubicovy závodnické schopnosti zůstaly nedotčeny.

Doporučujeme

Články odjinud