Kubica potvrdil, že bude letos závodit pro Renault

Po prodeji týmu Renault si vzal Robert Kubica čas na rozmyšlenou, zda dodrží smlouvu, kterou na letošní sezónu podepsal ještě s Francouzi. Nyní už má jasno, u týmu zůstane.

"Vyvíjí se to správným směrem," uvedl Kubicův manažer Daniel Morelli pro BBC. "Pochybnosti jsme neměli, opravdu, ale bylo důležité, abychom zjistili, kdo bude u týmu v klíčových rolích a samozřejmě také jaký bude rozpočet - ten je pro vývoj vozu klíčový."

Na přímou otázku, zda bude Kubica v roce 2010 určitě závodit pro Renault, Morelli odpověděl: "Ano."

Naopak pravdivé nejsou spekulace, podle kterých chtěl polský jezdec využít změnu majitele týmu, aby si vyjednal vyšší plat.

"To je naprostá nepravda, že jsme žádali o peníze," řekl Morelli. "Není v našem zájmu tu situaci využít. Chceme peníze pro tým."

"Robert chce výkonný vůz. Jezdci je k ničemu, když dostane více peněz a má při tom slabé auto a ztratí výkonnostní bonusy. Je lepší bodovat a dojíždět na stupních vítězů, než mít větší plat."

Letošní rozpočet týmu Renault označil Morelli za rozumný, i když mu nebylo řečeno, odkud peníze pocházejí. Gérard Lopez by ale podle něj měl přivést nové sponzory.

Kubicův manažer dále očekává, že během následujících dvou týdnů bude v roli šéfa lucemburské stáje potvrzen Eric Boullier a na postu technického ředitele Bob Bell. O druhém jezdci žádné zprávy zatím nejsou.

Doporučujeme

Články odjinud