Kubica nakonec za ByKolles závodit nebude

Kubica nakonec za ByKolles závodit nebude

Polský ex-pilot formule 1 Robert Kubica měl v tomto roce absolvovat kompletní sezónu světového vytrvalostního šampionátu (FIA WEC) s týmem ByKolles ve třídě LMP 1. Na Poláka čekalo i slavné Le Mans. Nakonec je ale vše jinak.

Rakouský tým ByKolles bude v tomto roce ve WEC jedinou soukromou stájí ve třídě LMP 1. S jejím prototypem CLM P1/01 s motorem Nissan se měli prohánět Oliver Webb a Robert Kubica. Polský jezdec však dnes na svém facebookovém profilu necelý týden před prvním závodem sezóny na Silverstonu oznámil, že se šampionátu WEC nakonec nezúčastní.

„Po Prologue (oficiální testování FIA WEC v Monze) jsem se rozhodl, že přeruším svůj závodní program s týmem ByKolles v LMP 1. To znamená, že se nezúčastním nadcházejícího závodu na Silverstonu a ani jiných podniků WEC v této sezóně. Bylo to těžké rozhodnutí. Přišel jsem o možnost soutěžení ve velmi prestižním šampionátu. Doufám, že toto není moje poslední sbohem," sdělil Kubica prostřednictvím Facebooku.

U týmu ByKolles by mohla Kubicu nahradit hvězda sérií Super GT a Super Formula James Rossiter. Třiatřicetiletý Brit uveřejnil na svém instagramu video z testování prototypu rakouského týmu. Jméno třetího jezdce pro Le Mans zatím ByKolles neoznámil.  

Foto: Getty Images / Mark Thompson 

Doporučujeme

Články odjinud