Kubica: Motorsport je nebezpečný

Kubica: Motorsport je nebezpečný

Robert Kubica má s nehodami bohaté zkušenosti. Boural ve formuli 1 i v rallye, kde ho to stálo kariéru ve formuli 1 a málem i život.

Kubica si Bianchiho nehodou připomenul, jak nebezpečný je motorsport. „Když to vidíte, tak se ptáte, jak je to možné? Bohužel se to ale může stát, v motorsportu existuje riziko vždy,“ říká Kubica pro BBC.

Polský závodník připomíná, že podobná nehoda se už jednou stala. Při GP Evropy v roce 2007 (také v dešti) narazil do jeřábu Vitantonio Liuzzi se svým Toro Rosso. Naštěstí pro něj to bylo v nízké rychlosti. „Byl v pořádku, nikoho nenapadlo, že by to mohlo být nebezpečné.“

„FIA odvedla úžasnou práci a dosáhla zlepšení, ale ukazuje to, že je stále co zlepšovat. Také to ukazuje, že nebezpečí tady je vždy, patří to ke sportu. I když si myslíte, že je bezpečný, tak nebezpečí je zde pořád,“ pokračuje Kubica.

Bianchi sice přišel do formule 1 v roce 2012, kdy už tam Kubica nebyl, přesto ho prý zná. „Znám ho celkem dobře, je to opravdu dobrý člověk a má velký talent. Nezáleží na tom, jak moc velký talent má, nebo jestli je přítel, nebezpečí zůstává.“

Doporučujeme

Články odjinud