Kubica je po operaci, čeká ho další, snad poslední

Kubica je po operaci, čeká ho další, snad poslední

Robert Kubica v pátek úspěšně absolvoval plánovanou operaci. Lékaři mu deset hodin dávali do pořádku kosti v noze a ruce, které si polámal minulou neděli při rally v Itálii. Teď už zbývá zrekonstruovat jen loket.

Páteční operace se soustředila především na rameno a paži. Kubicovi se při bouračce obnovilo staré zranění z civilní autonehody před sedmi lety. „Pod destičkou, kterou tam tehdy dali, se kost znovu zlomila. Umístili jsme tam destičku novou, delší, která pokryje i nové zlomeniny,“ popsal šéf traumatologie v Santa Corona Francesco Lanza.

Po operaci se pilot Renaultu vrátil na jednotku intenzivní péče. Lékaři plánují poslední operaci. „Chybí nám dodělat loket, což je velice komplexní oblast. Řekl bych, že pak už bychom měli být s operacemi hotovi, a mohli bychom naplánovat rehabilitaci,“ poznamenal Lanza pro místní zpravodajský server IVG.it.

Kubicův manažer Daniele Morelli mezitím nemocnici Santa Corona v Pietra Ligure vyslovil poděkování. „Robert a já nikdy nezapomeneme na pomoc a podporu, které se mu zde dostalo,“ řekl Morelli. Místním odborníkům na operace rukou se po nehodě podařilo zachránit Kubicovu dlaň, zápěstí a předloktí. Po dokončení zbývajících zákroků by se měl Polák podle jejich odhadu léčit přibližně rok. On sám se ale chce vrátit k závodění ještě letos.

Doporučujeme

Články odjinud