Kubica doufá, že bude moci v Montrealu zopakovat výsledek z Monaka

Formule 1 míří na další městskou trať do Kanady, a proto má Renault šanci na další dobrý výsledek. Okruh Gillesa Villeneuva by měl vlastnostem vozu z Enstone vyhovovat.

"Auto by mělo v Montrealu fungovat dobře, takže věřím, že tam můžeme získat velmi dobrý výsledek," řekl Robert Kubica. "Chci bodovat, stejně jako pokaždé v letošní sezóně, což je pro naši pozici v šampionátu důležité. Bylo by skvělé, kdybychom mohli zopakovat výkon, který jsme předvedli v Monaku, a bojovali o pódium. Pokud to nebude možné, soustředím se na maximální využití vozu, dojezd do cíle a zisk maximálního možného počtu bodů."

Vitalij Petrov má jako nováček skromnější cíle. Ruský pilot připomněl, proč by se mělo Renaultu v Kanadě dařit. "Je to trať, kde se hodně brzdí a kde je hodně šikan, takže si myslím, že bude R30 vyhovovat, protože náš vůz se snadno řídí a je dobrý při skákání přes obrubníky. Mým cílem je první desítka v kvalifikaci, v závodě se pak uvidí."

Cílem francouzské stáje zůstává tým mistrů světa. Svému soupeři už je velmi blízko. "Rok jsme začali s nemalou ztrátou na Mercedes a postupně je doháníme," konstatoval technický ředitel Renaultu James Allison. "Robert dokončil před oběma Mercedesy poprvé v Monaku, ale to není typická trať, takže bylo povzbudivé, že jsme jim v Istanbulu dýchali na krk. Potvrdilo to pokrok, kterého jsme dosáhli při jejich dohánění. Pokud udržíme naše současné vývojové tempo, věřím, že je brzy předeženeme."

Doporučujeme

Články odjinud