Kubica do tréninku na Monze nenastoupí, odmítá spekulace Renault

Kubica do tréninku na Monze nenastoupí, odmítá spekulace Renault

Francouzský tovární tým Renault odmítá spekulace, které se v posledních dnech vyrojily kolem Poláka Roberta Kubici. Podle některých zdrojů má Kubica nastoupit do volného tréninku před italskou grand prix, podle vedení francouzské stáje to však není pravda.

Spekulace šířící se mezi novináři dementoval sám Cyril Abiteboul. Dvaatřicetiletý Kubica závodil ve formuli 1 pro Renault v roce 2010 a francouzský tým s ním počítal i pro následující sezóny. Pak ovšem přišla osudová havárie při rally, která ukončila Polákovo působení v „královně motorsportu.“

„Tady je odpověď na vaši otázku – rozhodně ne,“ odpověděl novinářům v Ázerbájdžánu Abiteboul na otázku týkající se Kubicova možného účinkování ve volném tréninku na Monze.

„Nevím, odkud se tyto spekulace šíří, ale já je mohu spolehlivě vyvrátit.“

Kubica se do světa motorsportu vrátil nejprve prostřednictvím rally, od loňského roku ho navíc opět vídáme i na okruzích. Na začátku letošního června se dokonce poprvé od roku 2011 posadil do monopostu F1 v rámci soukromého testu, který uspořádal Renault. S vozem z roku 2012 zvládl polský jezdec na okruhu ve Valencii 115 kol.

Se stejným monopostem se Robert Kubica představí i příští víkend na slavném festivalu Goodwood.

„Kromě účastni na Goodwood Festival of Speed nyní s Robertem nic neplánujeme. V Goodwoodu se představí se stejným monopostem, jako ve Valencii, tedy s Lotusem E20,“ řekl o plánech do budoucna Cyril Abiteboul.

Foto: Getty Images / Andrew Hone

Doporučujeme

Články odjinud