Kubica: Časy z testů mají ještě menší vypovídací hodnotu než dříve

Pilot Renaultu Roberta Kubica připomněl, že nová pravidla, která zakazují tankování v závodech, zkreslují výsledkové listiny více než v minulosti.

"Testování není o umístění na prvním místě," řekl polský jezdec. "Samozřejmě by to bylo lepší, protože by to znamenalo, že výkonnost je tu, ale letos podle mě uvidíte mnohem větší rozdíly."

"Loni bylo maximální množství paliva tak 60 - 70 kg, takže pokud byl někdo lehký, rozdíl byl asi 30 kg. Letos některé vozy jezdí s 30 kg a některé se 150 kg, takže rozdíly jsou mnohem větší. Důležité bude na tom být jak máme, až se to bude počítat, což je Bahrajn."

Kubica skončil v pondělní výsledkové listině s Renaultem R30 na posledním místě, ale uvedl, že s tak těžkým monopostem v životě ještě nejezdil. Pocity má zatím dobré.

"Nebyl to den na testování výkonnosti," připomněl. "Ale vůz se řídí dobře, celkem snadno. Samozřejmě je důležité, jak se chová, ale já musím změnit ve svém jezdeckém stylu pár věcí, na které jsem byl zvyklý. Důvěra tu je, tento komplet má několik velmi dobrých věcí, které mi usnadňují život. Některé věci musíme doladit, ale myslím, že jsme na správné cestě."

Doporučujeme

Články odjinud