Kubica by se mohl v září vrátit do simulátoru

Kubica by se mohl v září vrátit do simulátoru

Roberta Kubicu brzdí v rehabilitaci po nehodě v rallye omezená pohyblivost lokte na pravé ruce. Napravit to má operace. Pak by mohl usednout do simulátoru.

Kubica si při nehodě nejvíce poranil pravou ruku a obnovení její funkčnosti bude rozhodující pro jeho návrat do závodní sedačky. Polský jezdec podstoupil už sedm operaci a potřebuje další.

"Kvůli zablokovanému lokti jsme nemohli naplno realizovat obvyklý rehabilitační program," uvedl doktor Riccardo Ceccarelli pro Autosport. "Ale ostatní klouby jsme udržovali co nejvíce v pohybu, abychom dosáhli co největší ohebnosti a co největší svalové hmoty pro chvíli, kdy bude jeho loket odblokovaný."

Operaci lokte by měl Kubica podstoupit do konce srpna. Lékaři ji záměrně odkládali, aby se ruka mohla lépe hojit. Pokud půjde vše dobře, mohl by pilot Renaultu usednout do simulátoru už na konci září.

"Když se podíváte na pokrok, kterého Robert dosáhl v posledních šesti měsících, jsem optimista, že se brzy vrátí do simulátoru," potvrdil Ceccarelli. "Možná bude mít zpočátku na tom lokti ortézu, jen z preventivních důvodů, aby během rehabilitace nic neriskoval, ale to by mu nemělo bránit ve vyzkoušení simulátoru."

Důležité pro obnovení plné funkčnosti ruky je obnovení všech nervů. I v této oblasti jde vše dobře. "Jeho tělo velmi dobře reaguje, velmi rychle se hojí. Nervy mu dorůstají rychleji, než jsme očekávali. Je až neuvěřitelné, že neměl žádnou infekci. Jeho pokožka a jizvy se hojí podle očekávání," dodal Ceccarelli.

Doporučujeme

Články odjinud